Dynamisch Deventer

Dynamisch Deventer

07-12-2020

Wat het Johannes Aupingkwartier tot een droomplek maakt? De locatie, aan de Laan van Borgele in Deventer. Een fraai gebied, dicht bij alle voorzieningen. Maar ook een historisch gebied, met een uniek karakter. Bovendien is Deventer een heerlijke stad om te wonen! Bijzonder aan Deventer is dat je de dynamiek van de stad in een handomdraai verwisselt voor de rust, de ruimte en het groen van het platteland. Net buiten de stad liggen Diepenveen, Okkenbroek, Schalkhaar, Lettele, Loo en Bathmen. In deze karakteristieke dorpen, die ook tot de gemeente Deventer behoren, vind je talloze akkers, landerijen en ongerepte natuur.

 

Moderne stad met rijke historie

Hanzestad, koekstad, boekenstad. Deventer kent vele bijnamen, die direct verwijzen naar de eeuwenoude historie van de stad. Van die historie is veel bewaard gebleven. Zo telt Deventer maar liefst 500 monumenten! Tegelijkertijd is Deventer dynamisch en modern, met voorzieningen die daarbij horen. Laat je bijvoorbeeld verrassen door het uitgebreide winkelaanbod, variërend van typisch Deventerse winkeltjes tot de grote winkelketens. Op de stadspleinen en in de straten vind je talloze cafés en restaurants. Deze zijn, in deze bijzondere tijden, helaas gesloten. Gelukkig kun je bij veel eetgelegenheden wel heerlijke maaltijden afhalen. De vele theaters, galerieën, bioscopen, filmhuizen en musea in de stad hopen hun deuren ook snel weer te openen.

Dynamisch Deventer

Winkelaanbod

Het Johannes Aupingkwartier ligt op tien minuten fietsen van hartje Deventer. Scholen, supermarkten, openbaar vervoer en sportgelegenheden liggen nog dichterbij. En dat is niet het enige fijne aan het Johannes Aupingkwartier. Wat dacht je van het bijzondere verhaal dat achter dit woongebied schuilgaat? Ruim honderd jaar geleden opende Johannes Auping op deze locatie zijn beddenfabriek, die uitgroeide tot een succesvol internationaal opererend bedrijf. De fabriek verliet de Laan van Borgele in 2015, maar het verhaal leeft voort. Niet alleen in de naam en het stoere, industriële karakter van het Johannes Aupingkwartier, maar ook in de ambitie om dromen waar te maken. Dat zie je onder meer terug in het gevarieerde woningaanbod en de unieke sfeer van het openbare gebied.

Dynamisch Deventer