Het project

Het Johannes Aupingkwartier: jouw droomplek

Robuust, maar tegelijkertijd fris en knus. Dat is het Johannes Aupingkwartier, aan de Laan van Borgele in Deventer. In deze eigentijdse en gezellige woonwijk is een droomplek, met stoere woningen en veel groen. En wat ook fijn is: voorzieningen als school winkelcentra en sportgelegenheden bevinden zich dichtbij!

Alles voor een unieke woonbeleving

Met het Johannes Aupingkwartier heeft Deventer er een fraai stukje stad bij. Op de plek waar beddenfabrikant Auping ruim honderd jaar lang de beste bedden maakte, realiseert Ter Steege Bouw Vastgoed een gevarieerd woongebied met 121 koop- en huurwoningen en 36 zorgappartementen. Een historisch, industrieel karakter en duurzaam woongenot gaan hier hand in hand. Zo is de buitenrand stevig, met stoere woonblokken en robuuste woningen die herinneren aan de oude fabriekshallen. En het binnengebied? Dat is juist vriendelijk en sfeervol, met groene hoven, fraaie bomen, een wadi en natuurspeelplekken. Deze allesbehalve standaard wijk maakt de woonbeleving uniek!

De buitenrand van het Johannes Aupingkwartier

De stoere buitenrand is geïnspireerd op het industriële karakter van de locatie. Stoere bebouwing en robuuste elementen zijn een blijvende herinnering aan de oude fabriekshallen, die ruim honderd jaar het beeld bepaalden. In de buitenrand vind je diverse woningtypen. Ruime Stadswoningen met drie volledige woonlagen, Stoere Rijwoningen met twee woonlagen en een kap, en Stoere Starterwoningen. Van Blok 10 tot en met 4, 2 en 1 zijn alle woningen verkocht.

Het binnengebied van het Johannes Aupingkwartier

Loop je vanuit de buitenrand het binnengebied in staat je een oase van rust te wachten. De Verandawoningen van Blok 11, 12 en 13 en de woningen van Vlindertuin grenzen aan een autovrij mandelig binnengebied. Waarbij ontmoeten en spelen voorop staan! Het is heerlijk genieten op de veranda met een fraai uitzicht op de binnentuin. Van Blok 11, 12, 13 en Vlindertuin zijn alle woningen verkocht.

Energieneutraal

"Dat betekent dat de woning zelf zijn benodigde energie opwekt.
Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee!"

 

 

Historische plek met karakter

Achter het Johannes Aupingkwartier gaat een bijzonder verhaal schuil. Ruim honderd jaar geleden opende Johannes Auping op deze locatie zijn beddenfabriek, die uitgroeide tot een succesvol internationaal opererend bedrijf. De fabriek verliet de Laan van Borgele in 2015, maar het verhaal leeft voort. Net als Johannes Auping wil het Johannes Aupingkwartier dromen realiseren. Jouw dromen! Met passie, vakmanschap, duurzaamheid en innovatie ontwikkelt Ter Steege Bouw Vastgoed hier een prachtig stukje Deventer.

 

 

Alles dichtbij

Of je nu boodschappen moet doen, gezellig een dagje gaat shoppen of van de natuur wilt genieten: vanuit jouw woning in het Johannes Aupingkwartier is alles snel bereikbaar. Scholen, supermarkten, openbaar vervoer en sportgelegenheden liggen op loopafstand. En binnen tien minuten fietsen sta je in hartje Deventer, tussen de diverse winkels, horeca- en uitgaansgelegenheden. Ook vind je er prachtige stadsparken, zoals het Zandweteringpark en het Nieuwe Plantsoen.