Eerbetoon aan Johannes Auping

Eerbetoon aan Johannes Auping

14-10-2022

Deventer – Al gezien? De symbolische eerste steen is geplaatst! De eerste steen is aan de muur bevestigd, naast de ingang van de nieuwe woon- en dagbestedingslocatie van Zozijn. Het gebouw wordt door Ter Steege Bouw Vastgoed gerealiseerd. Daarnaast hangt sinds kort ook een eerbetoon aan Johannes Auping aan de gevel.

Eerste steen en tijdscapsule

Op donderdag 12 mei 2022 vond een evenement plaats bij de nieuwe woonlocatie van Zozijn op het Aupingterrein. Een geslaagde dag, waar nog steeds met een glimlach op terug wordt gekeken. Tijdens dit evenement is de eerste steen en de tijdscapsule overhandigd door Barbara Alferink-Auping, Wethouder Liesbeth Grijssen en de toekomstige bewoners. De tijdscapsule bevat persoonlijke bijdragen van de toekomstige bewoners. Zoals mooie tekeningen, kleurplaten en foto’s van zichzelf. De tijdscapsule is achter de eerste steen ingemetseld en wordt dus goed bewaard! De eerste steen hangt sinds kort op een mooie plek naast de ingang van de woonlocatie.

Eerbetoon aan Johannes Auping

Johannes Auping

Naast de tijdscapsule en de eerste steen, hangt er sinds kort nog een verfraaiing aan het nieuwe pand. In de nok van de gevel hangt een mooi eerbetoon aan Johannes Auping. 1868 vestigde Johannes Auping zich aan de Smedenstraat in Deventer, waar hij zijn eigen smederij begon. Hij bleek een vakkundig smid. Zijn werk viel op en hij werd gevraagd om alle bedden voor het nieuwe Deventer ziekenhuis te maken. Hij ontwierp de spiraalbodem en de rest is geschiedenis. Om Johannes Auping en zijn uitvinding te eren is zijn portret vereeuwigd in een kunstwerk omringd door een spiraalbodem motief. Dus de volgende keer als je langs de Laan van Borgele komt, vergeet niet even omhoog te kijken!  

Eerbetoon aan Johannes Auping