Wethouder Grijsen slaat eerste paal Johannes Aupingkwartier

Wethouder Grijsen slaat eerste paal Johannes Aupingkwartier

31-05-2021

De bouw van Johannes Aupingkwartier in Deventer is gestart. Wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer sloeg daarvoor op 26 mei de symbolische eerste paal samen met René Auping en drie directieleden van Ter Steege. Met deze handeling gaven zij het startsein voor de realisatie van de eerste 47 nieuwbouwwoningen die Ter Steege Bouw Vastgoed op het voormalige Auping-terrein gaat realiseren.

“Een mijlpaal”, aldus Anke Bruinewoud – Willemsen, Coördinator Verkoop bij Ter Steege Bouw Vastgoed. “Na ruim drie jaar voorbereiding gaat de bouw nu echt van start. Dit vieren we vandaag met enkele direct betrokkenen. We vinden het een grote eer dat naast wethouder Liesbeth Grijsen ook de familie Auping en Koninklijke Auping hierbij aanwezig zijn. Door de corona omstandigheden kunnen we nog niet met veel mensen tegelijk samenkomen en zijn we genoodzaakt dit heuglijke moment met de kopers in kleine groepen op een later moment te vieren’’.

Uniek project
Net als in vele andere gemeenten in Nederland is woningbouw een belangrijk thema in Deventer.
“Ik voel mij heel vereerd om bij de start bouw van het Johannes Aupingkwartier aanwezig te zijn. Vooral omdat dit een heel uniek project is voor ons als gemeente Deventer.”, vertelde Liesbeth Grijsen. ‘’Als u hier over een tijdje weer langsrijdt en de woningen hebben wat meer vorm gekregen, dan ziet u woningen met een behoorlijke industriële uitstraling wat refereert aan wat hier was. Echt unieke woningen voor Deventer. De eerste paal is de eerste stap van een woonwijk die heel gewild is.’’ vervolgt wethouder Liesbeth Grijsen, verwijzend naar de bijzonder succesvolle verkoop.

Historische plek
De toekomst en het verleden liggen in Johannes Aupingkwartier heel dicht bij elkaar. De moderne, duurzame woningen worden gebouwd op een plek met een rijke historie: de plek waar beddenfabrikant Auping meer dan honderd jaar de beste bedden produceerde. René Auping namens de familie Auping stil bij de start van de bouw. “Met de bouw van het Johannes Aupingkwartier zal de naam van mijn overgrootvader voor altijd verbonden blijven aan deze plek en aan de gemeente Deventer. Deze voormalige fabriekslocatie met rijke historie wordt omgetoverd tot een eigentijdse gezellige woonwijk waar het goed wonen zal zijn.”

Over Johannes Aupingkwartier
Johannes Aupingkwartier ligt aan de Laan van Borgele, op ongeveer tien minuten fietsen van het centrum van Deventer. De nieuwbouwwijk bestaat uit 121 grondgebonden woningen en 36 zorgappartementen. De woningen in de buitenrand van de wijk zijn stoer en robuust, refererend aan de oude fabriekshallen van Auping. De woningen in het groene autovrije binnengebied zijn ‘zachter’ en kijken uit op een wadi en een natuurspeeltuin.

Wethouder Grijsen slaat eerste paal Johannes Aupingkwartier