Koper aan het woord; “Gezellig koken en eten in de woonkeuken, daar kijk ik naar uit”

Koper aan het woord; “Gezellig koken en eten in de woonkeuken, daar kijk ik naar uit”

09-03-2021

Bas woont met zijn dochter en zoon in een huurwoning in hartje Deventer. Dit jaar verruilen zij deze woning, een voormalig koetshuis, voor een splinternieuw herenhuis in Johannes Aupingkwartier. Wat hun favoriete plekje wordt, weten ze al: de prachtige woonkeuken, die op de gehele begane grond wordt ingericht.

Koper aan het woord; “Gezellig koken en eten in de woonkeuken, daar kijk ik naar uit”

Bas en zijn kinderen wilden graag wat ruimer wonen, maar wél in Deventer. “Als je het mij vraagt, is Deventer het best bewaarde geheim van Overijssel”, vertelt Bas. “Het is een prachtige stad met een centrale ligging en een mooie schaal. Niet te groot en niet te klein.” Bas is in Deventer geboren en getogen. Hij woonde ook een tijdje in Amsterdam, maar ging toch weer terug. “Deventer is mijn plek. Daarom ging ik hier op zoek naar een koopwoning.”

Tussen centrum en bos
Tijdens zijn zoektocht naar een geschikte koopwoning kwam Bas in aanraking met Johannes Aupingkwartier. “Er stonden op dat moment nog twee herenhuizen te koop in blok 10. Dat is het blok met die verschillende voorgevels. Een van die woningen sprak mij zeer aan. Niet veel later had ik hem gekocht.” Op de vraag wat hem aanspreekt in Johannes Aupingkwartier, antwoordt Bas: “De plek en de woning. Om met de plek te beginnen, de wijk ligt op een historische locatie tussen stad en natuur. Het is slechts tien minuten fietsen naar het gezellige stadscentrum, maar je staat ook zo in het bos of de uiterwaarden.” En de woning? “Die staat fraai aan de rand van de wijk en is heerlijk ruim. We hebben straks drie volledige woonlagen tot onze beschikking, die ik ook nog eens laat uitbouwen.”

Koken en eten op begane grond
“Ook in figuurlijke zin past de woning ons”, vervolgt Bas. “Ik houd van koken en ‘anders dan anders’. Daarom koos ik voor de indeling met de woonkeuken op de begane grond. Ik kijk ernaar uit om daar, gezellig met mijn kinderen, te koken en eten. De eerste verdieping is om te relaxen en televisie te kijken. Aan de achterzijde komt mijn slaapkamer met badkamer en suite. De tweede verdieping is voor mijn dochter en zoon. Zij hebben elk hun eigen slaapkamer en een gezamenlijke badkamer. Dat de woning energieneutraal is, vind ik ook erg belangrijk.”

Alles geregeld
Bas kijkt terug op een goed verlopen aankooptraject. “Ik had een binnenhuisarchitect in de arm genomen, die namens mij overlegde met de verkoopbegeleider van Ter Steege Bouw Vastgoed. Inmiddels is alles geregeld en is het wachten tot de bouw gereed is. We zijn heel benieuwd!”

Koper aan het woord; “Gezellig koken en eten in de woonkeuken, daar kijk ik naar uit”