Koper aan het woord; “Veel woonruimte en een heerlijke tuin op het zuiden”

Koper aan het woord; “Veel woonruimte en een heerlijke tuin op het zuiden”

09-03-2021

Lekker buiten zitten, in haar eigen tuin in de zon. Shumairis ziet het al helemaal voor zich. Samen met haar vriend Raymond kocht ze een ruime stadswoning in blok 9 van Johannes Aupingkwartier. Ze kunnen haast niet wachten om deze nieuwe stap in hun leven te zetten.

Koper aan het woord; “Veel woonruimte en een heerlijke tuin op het zuiden”

Shumairis komt oorspronkelijk uit Arnhem, maar woont sinds een paar jaar met haar vriend in een huurwoning in Deventer. “Ik ben voor de liefde naar Deventer verhuisd”, zegt ze. “Al snel voelde ik me hier ook helemaal thuis. En ja, dan ben je op een gegeven moment toe aan de volgende stap: samen een huis kopen!”

Nieuwbouw kan ook!

“Die zoektocht naar een koopwoning bleek niet eenvoudig”, vervolgt Shumairis. “De huizenprijzen bleven maar stijgen. En we waren niet de enigen die op woningen reageerden. Ik had de moed al bijna opgegeven, toen ik op Instagram iets over Johannes Aupingkwartier voorbij zag komen. Een nieuwbouwproject, dat kon natuurlijk ook! Het voordeel van nieuwbouw is dat de woningen een vaste prijs hebben. We schreven ons in en gingen in gesprek met de makelaar. Toen is het balletje gaan rollen.”

Stad en natuur

Shumairis en Raymond kozen niet alleen om financiële redenen voor Johannes Aupingkwartier. Zeker ook de locatie sprak hen aan. “We gaan graag gezellig de stad in, maar houden ook van wandelen in de natuur. In Johannes Aupingkwartier hebben we het allebei. Veel ruimte en groen, en toch dicht bij het centrum.”

Bijna de hele dag zon

Trots. Dat zijn Shumairis en Raymond op hun hoekwoning in blok 9. “Deze woning had vanaf het begin onze voorkeur en die kregen we nog toegewezen ook”, zegt Shumairis lachend. “Het fijne van dit huis is het rechte dak. Dat geeft op de tweede verdieping zo veel ruimte! Wat we ook heel fijn vinden, is de tuin op het zuiden. Bijna de hele dag zon dus. Heerlijk!” Shumairis kan haast niet wachten tot het huis er is. “Omdat we dichtbij wonen, nemen we regelmatig een kijkje bij de bouwplaats. We zien ons huis gebouwd worden. Dat is heel bijzonder!”

 

Koper aan het woord; “Veel woonruimte en een heerlijke tuin op het zuiden”