Volop belangstelling voor nieuwbouwwoningen op Auping-terrein

Volop belangstelling voor nieuwbouwwoningen op Auping-terrein

23-04-2021

Op 8 april gingen elf starterswoningen en tien verandawoningen in het Johannes Aupingkwartier in verkoop. De belangstelling voor deze nieuwbouwwoningen op het voormalige Auping-terrein in Deventer is enorm. Met meer dan 500 inschrijvingen blijkt hoe geliefd dit nieuwbouwproject is. Maar ook dat – ook in Deventer – de behoefte aan betaalbare woningen groot is.  
  
Johannes Aupingkwartier ligt aan de Laan van Borgele in Deventer. Op de plek waar beddenfabrikant Auping meer dan honderd jaar de beste bedden produceerde, verrijst een stoere nieuwe wijk. Een stads woongebied in het groen, bestaande uit een stevige buitenrand met robuuste woningen en een binnengebied met een vriendelijk karakter. Johannes Aupingkwartier biedt ruimte aan in totaal 121 gevarieerde woningen en 36 zorgappartementen. 

Antwoord op behoefte aan betaalbare woningen
Ter Steege Bouw Vastgoed ontwikkelt en realiseert Johannes Aupingkwartier. Met de elf starterswoningen en tien verandawoningen gaat alweer de derde fase van start. “Met succes”, vertelt Anke Bruinewoud – Willemsen, Coördinator Verkoop bij Ter Steege Bouw Vastgoed. “We beantwoorden aan de toenemende behoefte aan betaalbare, kwalitatief hoogwaardige woningen in Deventer. Onder die elf starterswoningen bevinden zich bijvoorbeeld negen sociale koopwoningen. Ideaal voor starters en kleine huishoudens. Op deze woningen kregen we enorm veel reacties.” 

Stoer en sfeervol
“De kwaliteit van de woningen komt onder meer terug in de hoogwaardige architectuur”, vervolgt Bruinewoud-Willemsen. “De starterswoningen hebben een stoer karakter met robuust metselwerk, refererend aan het industriële verleden. Bovendien hebben deze woningen verrassende plattegronden. Bijzonder aan de verandawoningen zijn natuurlijk de veranda’s aan de voorzijde. Vanaf daar kijk je direct uit op de sfeervolle binnentuin.” 

Laatste woonblokken binnenkort in verkoop
De toewijzing en loting van de starters- en verandawoningen heeft inmiddels plaatsgevonden. De gelukkigen zijn op de hoogte gebracht. Komende weken vinden de gesprekken met de makelaar plaats. Binnenkort gaan de laatste woonblokken van Johannes Aupingkwartier in verkoop. Meer informatie is te vinden op www.johannesaupingkwartier.nl, op de Facebookpagina (@JohannesAupingkwartier) of op Instagram (instagram.com/johannesaupingkwartier). 
 

Volop belangstelling voor nieuwbouwwoningen op Auping-terrein