Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

03-06-2020

De aankoop van je nieuwe woning is een bijzonder moment. En, zeker wanneer je voor het eerst een woning koopt, ook best een spannend moment. Hoe gaat het in zijn werk? Wat moet je regelen? En waar moet je extra rekening mee houden bij een nieuwbouwwoning? We hebben het hele traject voor je op een rijtje gezet:

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning?
 1. Start verkoop. Alle verkoopdocumentatie vind je online op www.johannesaupingkwartier.nl. Heb je vragen over deze documentatie, dan kun je terecht bij een van de verkopende makelaars: Miqa en Thoma Post Deventer
 2. Inschrijving. Vul het inschrijfformulier voor jouw droomwoning in en lever het in bij één van de makelaars.
 3. Toewijzing. Na het verlopen van de inschrijftermijn kijken Ter Steege Bouw Vastgoed en de projectmakelaars welke kandidaten zch voor de woning ingeschreven hebben. De kandidaat die het meest voor de woning in aanmerking komt, krijgt de woning toegewezen.
 4. Nieuwbouwwoning kopen. Ben jij de gelukkige aan wie de woning is toegewezen, dan is de finale beslissing aan jou. Besluit je tot aankoop over te gaan? Dan krijg je van de makelaar een concept koop-/ aannemingsovereenkomst. Dit is ook het moment om je hypotheek definitief aan te vragen.
 5. Tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst. Vanaf het tekenmoment heb je zeven dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun je zonder gevolgen afzien van de koop. Heb je de financiering rond, dan is de koop definitief. Gefeliciteerd!
 6. Kopersbegeleiding. Na de koop krijg je een persoonlijke kopersbegeleider toegewezen. Hij of zij helpt je bij de keuzes in meer- en minderwerk.
 7. Startbouwbrief. Zodra de opschortende voorwaarden komen te vervallen, ontvang je de startbouwbrief. Dit betekent onder andere dat er een onherroepelijke bouwvergunning is verstrekt, we een Woningborg planacceptatie hebben ontvangen, de grond in eigendom is en 70% van de woningen is verkocht.
 8. Grond passeren. Vervolgens wordt de grond jouw eigendom. De grond wordt via de notaris aan jou overgedragen. Je tekent hiervoor een akte van levering.
 9. Start bouw. Wanneer de bouw is gestart, begint de termijnfacturatie van je woning. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een start bouw bijeenkomst, waar je jouw toekomstige buren ook ontmoet.
 10. Kijkmomenten. Tijdens geplande kijkmomenten mag je de bouwplaats betreden en een kijkje nemen in je toekomstige woning.
 11. De oplevering. Uiterlijk twee weken van tevoren ontvang je een uitnodiging voor de oplevering. Samen met iemand van Ter Steege Bouw Vastgoed inspecteer je de woning. Na afloop van de oplevering maken we alles gereed voor de overdracht en ontvang je de sleutels.

Heb je vragen of één van bovenstaande stappen, dan raden we je aan in gesprek te gaan met één van de verkopende makelaars. Meer informatie over de makelaars vind je hier:  Daar kun je ook het magazine ophalen met meer informatie over deze unieke woonwijk en de diverse stappen bij de kopen van jouw toekomstige droomhuis.

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning?